CARA BETUL CUCI RAMBUT UNTUK RAMBUT KEKAL SIHAT

1. Mulakan dengan bilasan

Sama seperti pakaian anda memerlukan kitaran bilas sebelum anda menambah bahan pencuci, rambut anda juga harus basah sebelum menambah syampu. Gunakan air suam kerana ia dapat membuka kutikel kepala, ini bagus untuk membuang segala kotoran yang terperangkap. Satu lagi bonus, apabila anda mencuci rambut dengan air suam, ia melonggarkan minyak melalui kulit kepala dan membuka kutikel sehingga ia mampu menyerap minyak pada perapi rambut.

2. Jika anda mempunyai rambut panjang, gunakan conditioner terlebih dahulu

Sekiranya anda memiliki rambut melepasi paras bahu, lindungi hujung rambut yang rapuh daripada kering dan rosak dengan meletakkan sedikit perapi dan bilas ringan sebelum anda menggunakan syampu. Ini bukan sahaja akan memberikan hujung rambut yang sihat, malah ia akan mengisi ruang pada kutikel dengan kelembapan, menjadikannya licin dan bersinar.

3. Lakukan dengan lembut

Geseran boleh merosakkan kutikel rambut anda, yang membawa kepada kerosakan dan keriting halus. Fikirkan tentang mencuci rambut anda seperti mencuci tangan halus anda – dengan berhati-hati.

Mulakan buih syampu pada akar. Tingkatkan aliran darah ke kulit kepala dan rangsang pertumbuhan rambut dengan menggunakan strok menegak dengan tekanan sederhana. Jangan gunakan pergerakan bulatan yang boleh mengusutkan rambut anda. Seterusnya, usapkan buih syampu sepanjang hujung rambut dalam gerakan mengusap lurus. Jangan gosok hujung yang rapuh ataupun gunakan gerakan depan dan belakang seperti anda mencuci kain buruk pada papan pencuci!

4.Jangan bilas dan ulang

Walau apapun arahan yang tertulis pada bahagian belakang botol syampu anda, tidak ada keperluan untuk anda mencuci rambut dua kali. Elakkan keguguran rambut dengan melakukan sekali syampu sahaja, yang biasanya sudah mencukupi.

5. Tambahkan perapi dari pertengahan ke hujung rambut

Selepas anda telah membilas syampu, perahkan air dari rambut sebelum anda meletakkan perapi. Kemudian, klipkan rambut anda sehingga anda selesai mandi, biarkan perapi dicuci pada penghujung mandi. Semakin lama perapi dibiarkan pada rambut anda, lebih baik ia menyerap. Jangan letakkan perapi pada akar rambut anda; minyak semulajadi daripada kulit kepala anda adalah lebih tertumpu di sana.

6. Selesaikan dengan bilasan air sejuk

Air sejuk akan menutup kutikel dengan ketat, yang akan memberikan cahaya dan sinaran paling ketara pada helaian rambut.

Semoga info ini bermanfaat buat semua! Jom amalkan teknik mencuci rambut yang betul mulai hari ini.

Anda Mengalami MASALAH Rambut Dan Kulit Kepala Seperti Di Bawah??

 

Rambut Gugur Dan Jarang?

 Masalah Kepala Makin Botak?

 Masalah Gatal Kepala?

 Masalah Kelemumur dan berminyak?

 Rambut Kusut Dan Pecah?

 Rambut Beruban?

 Semakin Hari Semakin Botak?

 Masalah Kudis Di Kepala?

 Kulit kepala Tumbuh Jerawat?

 Rambut Berbau?

 

Kepakaran kami ialah membantu kaum lelaki yang mengalami masalah kurang hensem akibat masalah keguguran rambut atau rambut nipis dan kulit kepala berminyak supaya kembali lebih hensem dan tampan dan bergaya dengan rambut yang lebih lebat dan sihat kesan seawal 11 HARI

Kami telah membantu lebih 1000 org yang mengalami masalah rambut untuk kembali yakin dengan rambut yang lebih lebat..

 

 

Testimoni #1

En Joe Dari Sarawak

Setiap hari rambut saya banyak gugur sampai jadi jarang di bahagian pusar kepala. Malu kawan-kawan mengata dan kenyakinan diri tak ada. Selalu stress bila tengok rambut sendiri. Lepas saya menggunakan verra ni dalam 1 botol, anak-anak rambut mula lebat dan rambut banyak tumbuh. Rambut yang dulu nampak kusam dan nipis dah mula lebat dan sihat dengan verra ni.

 

 

 

Testimoni #2

En Amar dari Ipoh

Rambut saya jadi tumbuh tak sekata dan lambat panjang selepas gunting rambut dulu, rambut pun banyak gugur. Selepas saya pakai verra ni dalam 1 botol rambut dah mula tumbuh jadi sekata dan rambut jadi lebat dan cepat panjang. Masalah rambut gugur pun dah tak ada dan rambut dah boleh sikat.

 

 

 

Testimoni #3

En Yunus dari Kedah

Dah lama sebenarnya masalah rambut saya ni. Bila dah makin teruk dan wife pun mula suruh saya cari produk untuk lebatkan balik rambut saya ni. Saya cuba produk verra ni, lepas 10 hari saya pakai saya dah mula nampak anak-anak rambut banyak tumbuh. Memang nampak kesan yang ketara bagi saya. Kawan-kawan mula tanya apa rahsia boleh tumbuh rambut balik.

 

 

 

Hanya Semudah Spray 2 Kali Sehari, Masalah Rambut Gugur, Gatal, Kelemumur & Semua Masalah Rambut/ Kulit Kepala Boleh HILANG Sepantas 7 Hari.

VERRA ADVANCE di formulasikan dengan Kombinasi ARGAN OIL&JOJOBA OIL BERMUTU TINGGI khas untuk membantu masalah rambut dan kulit kepala.

VERRA ADVANCE adalah satu-satunya produk yang ada gabungan tonic dan serum dalam 1 botol yang BERKESAN membantu anda menyelesaikan pelbagai MASALAH RAMBUT.

VERRA ADVANCE dikuatkan lagi dengan VIT C dan VIT E untuk meningkatkan lagi pertumbuhan rambut dan melambatkan proses penuaan pada rambut.

 

 

 

“LANGSUNG TIDAK BERMINYAK & TIDAK MELEKIT”

Diluluskan oleh KKM, diyakini HALAL serta dijamin berkesan.

100% selamat tiada kesan sampingan

100% ramuan herba semulajadi

100% halal

Ada GMP

Ada KKM

 

============ KAMI BAGI #FREE ============

➡️ EBOOK PENJAGAAN RAMBUT

➡️ FREE SYAMPOO

➡️ FREE GUIDE SAMPAI BERJAYA

➡️ FREE POSTAGE

➡️ MONEY BACK GUARANTEE .

BERMINAT SILA WHATSAP +6019-2208081 / +6013-3334995 ATAU klik terus link ini untuk wasap 

Tolong ” SHARE ” untuk kami bantu lebih ramai lagi..

Share This