Untuk mendapatkan kesihatan yang baik, kita perlulah mengambil diet makanan yang seimbang. Kesihatan yang baik juga mencerminkan kesihatan kulit kepala dan rambut yang sihat. Ramai yang hanya tahu kelebihan vit c hanya untuk kulit sahaja tapi Sebenarnya Vitamin C juga bermanfaat untuk rambut. Jom tengok apa manfaat Vitamin C untuk rambut kita.

 

 

 

Kebaikan vitamin c pada rambut

 

 

1. Meningkatkan pertumbuhan rambut
 Kekurangan Vitamin C menyebabkan beberapa masalah kepada rambut seperti rambut menjadi kering dan bercabang. Radikal bebas yang terbentuk semasa proses penukaran tenaga dari makanan merosakkan rambut menyebabkan rambut menipis dan rapuh. Ia mengganggu pertumbuhan rambut. Antioksida pada Vitamin C mengurangkan  pembentukan radikal bebas. Pengambilan Vitamin C dengan kuantiti yang cukup dalam diet harian memberi kesan kepada rambut yang sihat, kuat dan lebat.
2. Merawat Kelemumur
Kelemumur terjadi akibat daripada sel kulit kepala yang mati. Sel mati yang menyebabkan folikel rambut tersumbat dan merosakkan rambut jika tidak dirawat. Pengambilan Vitamin C membantu melawan bakteria di kulit kepala. Ia juga merawat kelemumur dan mengurangkan kegatalan pada kulit kepala.
3. Merawat rambut gugur
 Kekurangan kelenjar ardenal menyebabkan rambut gugur. Vitamin C melawan kekurangan kelenjar ardenal dan menggalakkan pertumbuhan rambut yang lebih lebat kerana kelenjar ardenal adalah punca untuk seimbangkan hormon tubuh.
 
4. Pertumbuhan rambut yang lebat
Kulit kepala juga perlu adanya peraliran darah yang cukup. Vitamin C membantu meningkatkan aliran darah dan menguatkan kapilari darah. Ia penting bagi menghasilkan rambut yang lebat dan akar yang kuat.
5. Mencegah rambut beruban
 Vitamin C bukan sahaja bermanfaat merawat rambut gugur, malah dapat mencegah rambut dari beruban.

Apa mamfaat vitamin e pada rambut

 

 

1. Menggalakkan pertumbuhan anak rambut.

Kandungan antioksidannya dapat melancarkan sirkulasi darah ke semua bagian yang ada di kepala, bahkan sampai ke kulit kepala. Kulit rambut yang sihat dapat memperbaiki pertumbuhan rambut menjadi lebat.

 

2. Mempertahan kilauan pada rambut.

Selain memperbaiki jaringan dan struktur rambut, vitamin E juga dapat memperbaiki jaringan, sehingga rambut menjadi lebih berkilau dan lebih sihat. Anda boleh mengkombinasikan minyak rambut vitamin E dengan beberapa bahan alami.

 

3.Solusi bagi rambut bercabang.

Rambut bercabang boleh menjadi salah satu pertanda rambut Anda mulai gugur. Vitamin E yang digunakan dalam waktu yang lama pada rambut mampu mengatasi masalah rambut bercabang. Jika Anda ingin lebih efektif lagi, gunakan vitamin E dengan minyak zaitun dan minyak kelapa dengan jumlah yang sama banyak. kemudian aplikasikan pada rambut Anda, dengan cara di urut  perlahan.

 

4. Melambatkan proses penuaan pada rambut.

Tanda-tanda penuaan pada kulit dan rambut akan melambat karana antioksida berfungsi menguatkan dan menyihatkan rambut. Anda juga perlu menambahkan vitamin D, agar lebih efektif mencegah munculnya uban.

 

Anda Mengalami MASALAH Rambut Dan Kulit Kepala Seperti Di Bawah??

 

Rambut Gugur Dan Jarang?

 Masalah Kepala Makin Botak?

 Masalah Gatal Kepala?

 Masalah Kelemumur dan berminyak?

 Rambut Kusut Dan Pecah?

 Rambut Beruban?

 Semakin Hari Semakin Botak?

 Masalah Kudis Di Kepala?

 Kulit kepala Tumbuh Jerawat?

 Rambut Berbau?

 

Kepakaran kami ialah membantu kaum lelaki yang mengalami masalah kurang hensem akibat masalah keguguran rambut atau rambut nipis dan kulit kepala berminyak supaya kembali lebih hensem dan tampan dan bergaya dengan rambut yang lebih lebat dan sihat kesan seawal 11 HARI

Kami telah membantu lebih 1000 org yang mengalami masalah rambut untuk kembali yakin dengan rambut yang lebih lebat..

 

Testimoni #1

En Joe Dari Sarawak

Setiap hari rambut saya banyak gugur sampai jadi jarang di bahagian pusar kepala. Malu kawan-kawan mengata dan kenyakinan diri tak ada. Selalu stress bila tengok rambut sendiri. Lepas saya menggunakan verra ni dalam 1 botol, anak-anak rambut mula lebat dan rambut banyak tumbuh. Rambut yang dulu nampak kusam dan nipis dah mula lebat dan sihat dengan verra ni.

 

 

Testimoni #2

En Amar dari Ipoh

Rambut saya jadi tumbuh tak sekata dan lambat panjang selepas gunting rambut dulu, rambut pun banyak gugur. Selepas saya pakai verra ni dalam 1 botol rambut dah mula tumbuh jadi sekata dan rambut jadi lebat dan cepat panjang. Masalah rambut gugur pun dah tak ada dan rambut dah boleh sikat.

 

 

Testimoni #3

En Yunus dari Kedah

Dah lama sebenarnya masalah rambut saya ni. Bila dah makin teruk dan wife pun mula suruh saya cari produk untuk lebatkan balik rambut saya ni. Saya cuba produk verra ni, lepas 10 hari saya pakai saya dah mula nampak anak-anak rambut banyak tumbuh. Memang nampak kesan yang ketara bagi saya. Kawan-kawan mula tanya apa rahsia boleh tumbuh rambut balik.

 

 

Hanya Semudah Spray 2 Kali Sehari, Masalah Rambut Gugur, Gatal, Kelemumur & Semua Masalah Rambut/ Kulit Kepala Boleh HILANG Sepantas 7 Hari.

 

VERRA ADVANCE di formulasikan dengan Kombinasi ARGAN OIL&JOJOBA OIL BERMUTU TINGGI khas untuk membantu masalah rambut dan kulit kepala.

 

VERRA ADVANCE adalah satu-satunya produk yang ada gabungan tonic dan serum dalam 1 botol yang BERKESAN membantu anda menyelesaikan pelbagai MASALAH RAMBUT.

 

VERRA ADVANCE dikuatkan lagi dengan VIT C dan VIT E untuk meningkatkan lagi pertumbuhan rambut dan melambatkan proses penuaan pada rambut.

 

 

 

“LANGSUNG TIDAK BERMINYAK & TIDAK MELEKIT”

Diluluskan oleh KKM, diyakini HALAL serta dijamin berkesan.

100% selamat tiada kesan sampingan

100% ramuan herba semulajadi

100% halal

Ada GMP

Ada KKM

 

============ KAMI BAGI #FREE ============

➡️ EBOOK PENJAGAAN RAMBUT

➡️ FREE SYAMPOO

➡️ FREE GUIDE SAMPAI BERJAYA

➡️ FREE POSTAGE

➡️ MONEY BACK GUARANTEE .

BERMINAT SILA WHATSAP +6019-2208081 / +6013-3334995 ATAU klik terus link ini untuk wasap 

Tolong ” SHARE ” untuk kami bantu lebih ramai lagi..

 

 

Share This