Wanita mahupu lelaki mesti ada mengalami masalah rambut seperti rambut kusut dan bercabang. Selain itu masalah paling ketara adalah masalah rambut kelemumur.
Nak jaga rambut kelemumur ni tak susah cuma kena rajinkan diri sedikit. Bagi lelaki yang suka pakai topi . Kulit kepala yang tertutup dalam tempoh lama mengundang peluh yang akhirnya bercampur minyak semula jadi lalu menjadi masalah kelemumur yang serius. Ini ada 6 punca kelemumur yang korang mesti tahu.
1. Seborrheic dermatitis Biasanya menunjukkan simptom gatal-gatal, kulit kepala berminyak atau kulit kepala kering, gatal dan berkuping. Keadaan ini disebabkan cuaca panas. Bentuk keruping disebabkan kulit kepala kering dan kurang berminyak berbanding punca-punca lain yang menyebabkan kelemumur.
2. Sensitif Bagi lelaki yang mengalami masalah sensitif pada sesetengah produk rambut akan mengalami situasi kulit kepala kemerahan dan gatal. Sebenarnya terlalu kerap mencuci rambut juga boleh menyebabkan kelemumur.
3. Jangkitan Yis Malassezia Selain itu kelemumur juga boleh disebabkan jangkitan yis Malassezia. Malassezia hidup pada permukaan kulit kepala hampir setiap individu dewasa tanpa menyebabkan sebarang masalah.
4. Tidak mencuci rambut
Bagi lelaki yang jarang mencuci rambut juga mudah mendapat masalah ini. Jika korang tidak membasuh rambut dengan kerap, minyak dan sel kulit daripada kulit kepala akan terbina, lantas menyebabkan kelemumur.
5. Psoriasis Ada sesetengah lelaki menghidapi masalah psoriasis yang merupakan sejenis penyakit kulit biasa yang menjejaskan kitaran hidup sel kulit akibat sel tumbuh dengan cepat pada permukaan kulit, membentuk sisik tebal, berkilat, gatal, kering, kemerah-merahan dan kadangkala menimbulkan rasa sakit yang berlarutan. Keadaan ini biasa berlaku di sekitar lutut, siku tetapi boleh juga berlaku pada kulit kepala.

6. Ekzema

Penghidap penyakit kulit ekzema juga biasa mengalami kelemumur. Ia tidak boleh dipulihkan sepenuhnya, namun sebaiknya ia boleh mesti dirawat sebelum menjadi serius. Lebih elok jika mendapatkan nasihat doktor.

INI PETUA UNTUK ELAKKAN MASALAH KELIMUMUR

PETUA SATU

Basahkan kepala dengan santan kelapa.Pastikan santan itu rata diseluruh kepala. Biarkan seketika. kemudian cucilah kepala dengan shampu yang sesuai. Amalkan selalu anda akan dapati rambut anda akan kembali berkilat serta kelimumur akan hilang.

PETUA DUA

Ambil limau nipis kemudian belah dua. Ramas sehingga mengeluarkan air. Ini dilakukan di atas kepala anda. Lakukan sekerap mungkin dan amalkan ia selepas anda bershampu. Rambut anda akan sentiasa berbau harum dan masalah kelimumur hilang.

PETUA TIGA

Ambil 10 biji belimbing buluh. Cincang halus-halus dan campurkan secawan kecil santan. Sapukan rata pada kepala dan rambut sehingga campuran itu habis. Balut kepala dengan tuala dan biarkan sejak. Setelah itu bilas dengan air bersih. Amalkan seminggu sekali.

ADA CARA PALING MUDAH UNTUK MENGHILANGKAN KELIMUMUR DAN JUGA MENGELAKKAN KELIMUMUR DARIPADA DATANG KEMBALI TANPA MENGGUNAKAN SHAMPU ANDA NAK TAHU CARANYA???

NAK KAMI BANTU LEBATKAN KAMBALI RAMBUT ANDA ? DAN DAPAT MENGHILANGKAN MASALAH KELIMUMUR??

Kepakaran kami ialah membantu kaum lelaki yang mengalami masalah kurang hensem akibat masalah keguguran rambut atau rambut nipis dan kelimumur supaya kembali lebih hensem dan tampan dan bergaya dengan rambut yang lebih lebat dan sihat kesan seawal 11 HARI

Kami telah membantu lebih 1000 org yang mengalami masalah rambut untuk kembali yakin dengan rambut yang lebih lebat..

============ KAMI BAGI #FREE ============

➡️ EBOOK PENJAGAAN RAMBUT

➡️ FREE SYAMPOO

➡️ FREE GUIDE SAMPAI BERJAYA

➡️ FREE POSTAGE

➡️ MONEY BACK GUARANTEE .

BERMINAT SILA WHATSAP +6019-2208081 / +6013-3334995 Tolong ” SHARE ” untuk kami bantu lebih ramai lagi..

Share This