1. Dengan Menggunakan Buah Lemon

 

Cara alami pertama yang sangat berkesan untuk menghilangkan jerawat di kulit kepala adalah dengan menggunakan buah lemon. Manfaat lemon untuk jerawat memang sudah tidak diragukan lagi keberkesanannya.

 

Mengapa buah lemon sangat bermanfaat untuk menghilangkan jerawat di kepala ?

 • Lemon memiliki sifat antibakteri yang sangat bermanfaat untuk membunuh bakteri penyebab jerawat di kulit kepala.
 • Lemon kaya akan kandungan antioksidan yang sangat bermanfaat untuk menangkalkan radikal bebas dan juga dapat mencegah terjadinya peradangan pada jerawat di kulit kepala.
 • Kandungan asam salisilat dalam lemon akan berperan sebagai peeling semula jadi yang sangat bermanfaat untuk menyingkirkan jerawat di kulit kepala anda.

Cara menggunakan lemon untuk menghilangkan jerawat di kepala ?

 • Siapkan beberapa buah lemon, kemudian peras lemon tersebut dan campurkannya dengan air.
 • Kemudian, siramkan campuran perasan lemon dan juga air tersebut ke bahagian kulit kepala anda yang mengalami jerawat. Biarkan selama 15 minit.
 • Setelah 15 minit, bilas kulit kepala anda dengan menggunakan air bersih.
 • Untuk hasil yang maksima, gunakan lemon ini secara rutin.

2. Dengan Menggunakan campuran Tee Tree Oil dan Minyak Zaitun

 

Cara semula jadi yang kedua yang dapat anda gunakan untuk menghilangkan jerawat di kepala anda adalah dengan menggunakan campuran tee tree oil dan juga minyak zaitun.

 

Mengapa campuran tee tree oil dan minyak zaitun dapat menghilangkan jerawat di kulit kepala ?

 • Tee tree oil memiliki kandungan antibakteri melalui senyawa yang bernama terpinen-4-ol yang sangat berkesan untuk membunuh bakteri penyebab jerawat di kulit kepala anda.
 • Kandungan antibakteri tee tree oil sangat bermanfaat untuk mengatasi segala jenis jerawat, bermula dari jerawat biasa hingga jerawat batu sehingga tanpa diragukan lagi tee tree oil dapat menghilangkan jerawat di kepala anda.
 • Minyak zaitun merupakan sumber antioksidan yang sudah tidak diragukan lagi khasiatnya untuk menangkal radikal bebas dan mencegah peradangan jerawat di kepala anda.

Cara menggunakan campuran tee treeoild dan minyak zaitun untuk menghilangkan jerawat di kepala ?

 • Pertama, anda harus mencampurkan campuran tee tree oil dan minyak zaitun ini dengan perbandingan yang sama.
 • Kemudian gunakan campuran ini pada kulit kepala anda yang terkena jerawat sambil urut kulit kepala anda secara lembut. Setelah itu biarkan selama 2 jam.
 • Setelah 2 jam, segera bilas dengan air bersih. 
 • Untuk hasil yang maksima, selalu gunakan campuran ini secara rutin iaitu sekali setiap hari.

3. Dengan Menggunakan Campuran Madu dan Kayu Manis

 

Cara semula jadi yang ketiga juga sangat berkesan untuk menghilangkan jerawat di kulit kepala adalah dengan menggunakan campuran madu dan kayu manis. Cara menghilangkan jerawat dengan madu dan kayu manis ternyata sangat bermanfaat bagi jerawat degil yang tumbuh di kepala.

 

Mengapa campuran madu dan kayu manis dapat menghilangkan jerawat di kepala ?

 • Madu memiliki sifat osmosis yang dapat menstimulasi pelepasan hidrogen peroksida, sebuah antiseptik yang sangat bermanfaat untuk membunuh bakteri penyebab jerawat.
 • Sifat asam dari madu akan mencegah pertumbuhan bakteria penyebab jerawat dan dapat mencegah peradangan bakteria penyebab jerawat.
 • Kayu manis memiliki kandungan senyawa bernama cinammaldehyde dan proanthocyanidin yang sangat bermanfaat sebagai agen anti-bakteri sehingga dapat membunuh bakteri penyebab jerawat di kulit kepala.

Cara menggunakan campuran madu dan kayu manis untuk menghilangkan jerawat di kepala ?

 • Pertama, anda perlu untuk menyiapkan ramuan yang terdiri daripada 1 senduk makan madu dengan 2 senduk makan kayu manis.
 • Kemudian, aplikasikan campuran tersebut ke kulit kepala anda yang terkena bekas jerawat, kemudian urutkan kulit kepala anda dengan menggunakan campuran tersebut, biarkan selama 30 minit.
 • Setelah 30 minit, maka anda dapat membilas kulit kepala anda dengan menggunakan air bersih.
 • Untuk hasil maksima, gunakan campuran ini secara rutin.

4. Dengan Menggunakan Bawang Putih

 

Cara semula jadi keempat yang juga sangat berkesan untuk menghilangkan jerawat di kepala adalah dengan menggunakan bawah putih. Manfaat bawang putih untuk jerawat yang degil, termasuk di kepala, juga sudah tak diragukan lagi keberkesanannya.

 

Mengapa bawang putih sangat bermanfaat untuk menghilangkan jerawat d kepala ?

 • Bawang putih terkenal kerana memiliki sifat anti-bakteri, anti-fungal, dan anti-septik sehingga tidak diragukan lagi bahawa bawang putih dapat digunakan untuk membunuh bakteri penyebab jerawat secara seketika.
 • Bawang putih memiliki satu komponen sulfur bernama thiacremonon, dimana komponen ini memiliki khasiat dan manfaat untuk mengeringkan jerawat secara cepat dan menghilangkan bekas jerawat di kulit kepala secara cepat.
 • Bawang putih memiliki kandungan antioksidan yang sangat bermanfaat untuk menangkalkan radikal bebas dan mencegah peradangan dalam jerawat di kulit kepala.

Cara menggunakan bawang putih untuk menghilangkan jerawat di kepala ?

 

 • Pertama, siapkan beberapa ulas bawang putih, kemudian tumbuk hingga bawang putih tersebut menjadi halus.
 • Setelah halus, ambil tumbukan bawang putih tersebut dan kemudian sapukan di kulit kepala anda yang terkena jerawat secara tipis-tipis. Biarkan selama 10 minit sahaja.
 • Setelah 10 minit, kemudian bilas rambut anda dengan shampo.
 • Untuk hasil yang maksima, gunakan bawang putih ini secara rutin iaitu sekali setiap hari.

 

 

 

 

 

Anda Mengalami MASALAH Rambut Dan Kulit Kepala Seperti Di Bawah??

Rambut Gugur Dan Jarang?

 Masalah Kepala Makin Botak?

 Masalah Gatal Kepala?

 Masalah Kelemumur dan berminyak?

 Rambut Kusut Dan Pecah?

 Rambut Beruban?

 Semakin Hari Semakin Botak?

 Masalah Kudis Di Kepala?

 Kulit kepala Tumbuh Jerawat?

 Rambut Berbau?

Kepakaran kami ialah membantu kaum lelaki yang mengalami masalah kurang hensem akibat masalah keguguran rambut atau rambut nipis dan kulit kepala berminyak supaya kembali lebih hensem dan tampan dan bergaya dengan rambut yang lebih lebat dan sihat kesan seawal 11 HARI

Kami telah membantu lebih 1000 org yang mengalami masalah rambut untuk kembali yakin dengan rambut yang lebih lebat..

Testimoni #1

En Joe Dari Sarawak

Setiap hari rambut saya banyak gugur sampai jadi jarang di bahagian pusar kepala. Malu kawan-kawan mengata dan kenyakinan diri tak ada. Selalu stress bila tengok rambut sendiri. Lepas saya menggunakan verra ni dalam 1 botol, anak-anak rambut mula lebat dan rambut banyak tumbuh. Rambut yang dulu nampak kusam dan nipis dah mula lebat dan sihat dengan verra ni.

Testimoni #2

En Amar dari Ipoh

Rambut saya jadi tumbuh tak sekata dan lambat panjang selepas gunting rambut dulu, rambut pun banyak gugur. Selepas saya pakai verra ni dalam 1 botol rambut dah mula tumbuh jadi sekata dan rambut jadi lebat dan cepat panjang. Masalah rambut gugur pun dah tak ada dan rambut dah boleh sikat.

Testimoni #3

En Yunus dari Kedah

Dah lama sebenarnya masalah rambut saya ni. Bila dah makin teruk dan wife pun mula suruh saya cari produk untuk lebatkan balik rambut saya ni. Saya cuba produk verra ni, lepas 10 hari saya pakai saya dah mula nampak anak-anak rambut banyak tumbuh. Memang nampak kesan yang ketara bagi saya. Kawan-kawan mula tanya apa rahsia boleh tumbuh rambut balik.

Hanya Semudah Spray 2 Kali Sehari, Masalah Rambut Gugur, Gatal, Kelemumur & Semua Masalah Rambut/ Kulit Kepala Boleh HILANG Sepantas 7 Hari.

VERRA ADVANCE di formulasikan dengan Kombinasi ARGAN OIL&JOJOBA OIL BERMUTU TINGGI khas untuk membantu masalah rambut dan kulit kepala.

VERRA ADVANCE adalah satu-satunya produk yang ada gabungan tonic dan serum dalam 1 botol yang BERKESAN membantu anda menyelesaikan pelbagai MASALAH RAMBUT.

VERRA ADVANCE dikuatkan lagi dengan VIT C dan VIT E untuk meningkatkan lagi pertumbuhan rambut dan melambatkan proses penuaan pada rambut.

“LANGSUNG TIDAK BERMINYAK & TIDAK MELEKIT”

Diluluskan oleh KKM, diyakini HALAL serta dijamin berkesan.

100% selamat tiada kesan sampingan

100% ramuan herba semulajadi

100% halal

Ada GMP

Ada KKM

============ KAMI BAGI #FREE ============

➡️ EBOOK PENJAGAAN RAMBUT

➡️ FREE SYAMPOO

➡️ FREE GUIDE SAMPAI BERJAYA

➡️ FREE POSTAGE

➡️ MONEY BACK GUARANTEE .

BERMINAT SILA WHATSAP +6019-2208081 / +6013-3334995 ATAU klik terus link ini untuk wasap www.wasap.my/60192208081/VA

 

Tolong ” SHARE ” untuk kami bantu lebih ramai lagi..

 

Share This