Daun seledri merupakan sayuran pelengkap aneka sup atau mee goreng. Berbagai kandungan alami daun seledri bermanfaat untuk memelihara kesehatan rambut. Kandungan gizi tersebut diantaranya protein, mineral, vitamin, antioksidan, serta poliasetilena. Poliasetilena berperan sebagai anti bakteri dan anti jamur untuk rambut. Selain mengatasi rambut rontok, daun seledri juga bermanfaat untuk menghilangkan kelimumur serta menghitamkan rambut.

Cara Menggunakan Daun Seledri Untuk Rambut Rontok

 

 

 

Cara Pertama

Cara pertama siapkan 10 helai daun seledri segar agar manfaat yang didapatkan lebih optimal. Cuci bersih daun seledri tersebut terutama untuk menghilangkan sisa-sisa tanah dari tanaman. Kemudian haluskan daun seledri dengan cara menumbuknya atau memblender dengan menambahkan sedikit air bersih. Bersihkan rambut dan kulit kepala agar khasiat baik dari daun seledri tidak terganggu oleh kotoran di kulit kepala.

Oleskan ekstrak daun seledri pada rambut dan kulit kepala hingga merata. Diamkan selama kurang lebih satu jam agar khasiat baik daun seledri meresap ke dalam kulit kepala. Terakhir bilas dengan air bersih saja. Jangan menggunakan shampo untuk membersihkannya.

Cara Kedua

Cara kedua melibatkan penambahan cuka. Siapkan 10 helai daun seledri segar. Setelah dicuci bersih, potong-potong daun seledri hingga menjadi bahagian yang kecil. Kemudian tambahkan air setengah gelas belimbing. Rebuslah daun seledri hingga mendidih. Setelah dingin, tapis air rebusan seledri ini. Tambahkan dengan beberapa tes cuka.

Sama hal dengan cara pertama. Bersihkan dahulu rambut anda sebelum menggunakan air rebusan daun seledri ini. Selanjutnya sapukan air rebusan pada rambut dan kulit kepala. Diamkan selama kurang lebih satu jam. Bersihkan rambut anda dengan air bersih tanpa menggunakan shampoo.

Cara Ketiga

Cara ketiga menggunakan bahan tambahan kuning telur sebagai penambah kandungan protein untuk rambut anda. Pertama ambil 6 batang daun seledri segar. Setelah membersihkannya potong kecil-kecil. Kemudian blender daun seledri dengan menambah air setengah gelas belimbing.

Setelah halus, tambahkan dengan sebutir kuning telur. Gaulkan kuning telur dan ekstrak daun seledri hingga rata. Sapu pada rambut yang telah dibersihkan. Jangan lupa juga untuk memijat-mijat atau mengurut kulit kepala. Diamkan selama lebih kurang setengah jam. Terakhir bersihkan menggunakan shampoo seperti biasa. Lakukan salah satu dari ketiga cara perawatan rambut rontok dengan daun seledri tersebut rutin setidaknya satu kali dalam seminggu untuk mendapatkan hasil yang maksima.

Anda Mengalami MASALAH Rambut Dan Kulit Kepala Seperti Di Bawah??

Rambut Gugur Dan Jarang?

 Masalah Kepala Makin Botak?

 Masalah Gatal Kepala?

 Masalah Kelemumur dan berminyak?

 Rambut Kusut Dan Pecah?

 Rambut Beruban?

 Semakin Hari Semakin Botak?

 Masalah Kudis Di Kepala?

 Kulit kepala Tumbuh Jerawat?

 Rambut Berbau?

Kepakaran kami ialah membantu kaum lelaki yang mengalami masalah kurang hensem akibat masalah keguguran rambut atau rambut nipis dan kulit kepala berminyak supaya kembali lebih hensem dan tampan dan bergaya dengan rambut yang lebih lebat dan sihat kesan seawal 11 HARI

Kami telah membantu lebih 1000 org yang mengalami masalah rambut untuk kembali yakin dengan rambut yang lebih lebat..

 

Testimoni #1

En Joe Dari Sarawak

Setiap hari rambut saya banyak gugur sampai jadi jarang di bahagian pusar kepala. Malu kawan-kawan mengata dan kenyakinan diri tak ada. Selalu stress bila tengok rambut sendiri. Lepas saya menggunakan verra ni dalam 1 botol, anak-anak rambut mula lebat dan rambut banyak tumbuh. Rambut yang dulu nampak kusam dan nipis dah mula lebat dan sihat dengan verra ni.

Testimoni #2

En Amar dari Ipoh

Rambut saya jadi tumbuh tak sekata dan lambat panjang selepas gunting rambut dulu, rambut pun banyak gugur. Selepas saya pakai verra ni dalam 1 botol rambut dah mula tumbuh jadi sekata dan rambut jadi lebat dan cepat panjang. Masalah rambut gugur pun dah tak ada dan rambut dah boleh sikat.

Testimoni #3

En Yunus dari Kedah

Dah lama sebenarnya masalah rambut saya ni. Bila dah makin teruk dan wife pun mula suruh saya cari produk untuk lebatkan balik rambut saya ni. Saya cuba produk verra ni, lepas 10 hari saya pakai saya dah mula nampak anak-anak rambut banyak tumbuh. Memang nampak kesan yang ketara bagi saya. Kawan-kawan mula tanya apa rahsia boleh tumbuh rambut balik.

Hanya Semudah Spray 2 Kali Sehari, Masalah Rambut Gugur, Gatal, Kelemumur & Semua Masalah Rambut/ Kulit Kepala Boleh HILANG Sepantas 7 Hari.

VERRA ADVANCE di formulasikan dengan Kombinasi ARGAN OIL&JOJOBA OIL BERMUTU TINGGI khas untuk membantu masalah rambut dan kulit kepala.

VERRA ADVANCE adalah satu-satunya produk yang ada gabungan tonic dan serum dalam 1 botol yang BERKESAN membantu anda menyelesaikan pelbagai MASALAH RAMBUT.

VERRA ADVANCE dikuatkan lagi dengan VIT C dan VIT E untuk meningkatkan lagi pertumbuhan rambut dan melambatkan proses penuaan pada rambut.

“LANGSUNG TIDAK BERMINYAK & TIDAK MELEKIT”

Diluluskan oleh KKM, diyakini HALAL serta dijamin berkesan.

100% selamat tiada kesan sampingan

100% ramuan herba semulajadi

100% halal

Ada GMP

Ada KKM

============ KAMI BAGI #FREE ============

➡️ EBOOK PENJAGAAN RAMBUT

➡️ FREE SYAMPOO

➡️ FREE GUIDE SAMPAI BERJAYA

➡️ FREE POSTAGE

➡️ MONEY BACK GUARANTEE .

BERMINAT SILA WHATSAP +6019-2208081 / +6013-3334995 ATAU klik terus link ini untuk wasap www.wasap.my/60192208081/VA

 

Tolong ” SHARE ” untuk kami bantu lebih ramai lagi..

 

Share This