• Cairan Bening –  cairan yang bentuknya seperti jeli dan tidak berwarna alias bening. Dalam cairan ini terkandung bahan anti bakteri dan anti jamur.
  • Cairan Eksudat –  cairan kekuningan dalam lidah buaya yang mengandung senyawa aloin yang berfungsi untuk melindungi lidah buaya dari panas dan sinar ultraviolet. Aloin ini dapat menyebabkan diare jika tidak sengaja termakan.

ANTARA MANFAAT ALOE VERRA :

Warna hitam boleh menghilang dari rambut dan membuatnya terlihat kemerahan apabila banyak terdedah kepada cahaya matahari ataupun bahan kimia. Akibatnya rambut tidak terlihat indah. Untuk menghitamkan rambut kembali, boleh menggunakan lidah buaya sebagai masker rambut.

Caranya:

Ambil satu batang lidah buaya yang besar, potong dan kupas kulitnya kemudian ambil daging atau gel nya dan sapukan ke seluruh rambut serta kulit kepala. Gunakan sebelum tidur dan boleh dilakukan setiap hari jika Anda mempunyai cukup waktu.

2. Memberi Kilau Pada Rambut

Rambut yang hitam saja tidak cukup, tetapi rambut juga harus menunjukkan kilau alaminya sehingga terlihat sangat sihat dan tidak kusam.

Caranya:

Buat urutan menggunakan campuran shampo buatan sendiri, iaitu mencampurkan lidah buaya dengan cuka apel dan madu. Gunakan secukupnya saja tiap bahan yang diperlukan, lalu campur merata sampai adunannya berbentuk menjadi pasta. Pakai campuran ini ke kulit kepala dan seluruh bahagian rambut selama setengah jam kemudian boleh dibilas dengan air.

3. Melembabkan dan Menghaluskan Rambut

Rambut yang terasa kasar juga merupakan salah satu masalah rambut. Keadaan rambut yang kasar boleh disebabkan kerana rambut kering, kurangnya kelembaban pada rambut. Lidah buaya mempunyai manfaat conditioner rambut alami. Keadaan rambut yang kering bisa diatasi dengan lidah buaya yang memiliki sifat melembabkan sebagai cara mengatasi rambut kering secara alami. Rambut kering juga merupakan salah satu tanda dari bahaya rebonding rambut atau bahaya smoothing rambut.

Caranya menggunakan lidah buaya sebagai kondisioner:

  • Sapukan cairan dalam lidah buaya ke rambut. Ambil satu batang lidah buaya, potong dan kupas hingga terlihat cairan atau gel didalamnya. Sapukan cairan tersebut mulai dari akar rambut hingga ke hujung rambut beberapa lama sebelum buat urutan.
  • Secangkir lidah buaya di campur dengan dua senduk teh dengan dihancurkan atau diblender agar tercampur merata. Pakai sebagai kondisioner alami sebagai salah satu cara melembutkan rambut.
  • Campur gel lidah buaya dengan minyak kelapa asli. Selain untuk rambut orang dewasa,  manfaat VCO untuk rambut bayi juga berguna untuk merawat rambutnya agar tumbuh sehat dan tebal.

 

4. Mengatasi Kelimumur

Bila rambut sudah rapi, tentu sangat mengganggu apabila kelimumur masih belum boleh disingkirkan. Kelimumur merupakan salah satu penyebab kulit kepala gatal dan bentol, bila sepanjang hari kulit kepala terasa gatal dan kelimumur berjatuhan, membuat rasa percaya diri berkurang. Agar bebas dari masalah, cara menghilangkan kelimumur dengan cepat perlu dilakukan. Lidah buaya mengandung senyawa antrakuinon yang berfungsi sebagai anti bakteri. Kelimumur dapat disebabkan karena serangan bakteri atau virus. Dengan perlindungan dari anti bakteri, tidak perlu khawatir kulit kepala akan mengalami masalah kelimumur kerana infeksi bakteri. Selain dari manfaat lidah buaya, manfaat garam untuk rambut berkelimumur dan manfaat cuka apel untuk rambut juga boleh dicuba.

Caranya menggunakan lidah buaya untuk mengatasi kelimumur:

Campurkan gel dalam lidah buaya dengan beberapa tetes tea tree oil dan air mawar, lalu pakai di kulit kepala sejam sebelum keramas. Lakukan satu atau dua minggu sekali.

 

5. Mencegah Rambut Rontok

Tentunya kesal dan cemas ketika sedang keramas dan menyisir mendapati rambut kita ternyata rontok lumayan banyak, kerana kerontokan rambut dapat mengarah kepada kebotakan jika tidak ditanggapi secara serius. Rambut rontok yang wajar jika hanya dalam jumlah sedikit. Kerontokan yang melebihi 100 helai sehari memang perlu diwaspadai. Rambut rontok banyak penyebabnya, antara lain kerana terlalu sering terkena bahan kimia seperti mewarna rambut. Terlalu sering mewarna rambut dapat menimbulkan risiko bahaya mewarnakan rambut yang dapat merosak kondisi rambut kita. Boleh pula kerana rambut sering melalui proses smoothing atau rebonding, maka dari itu kenali dulu bahaya smoothing rambut dan bahaya rebonding rambut sebelum memulai prosesnya.

Cara menggunakan lidah buaya untuk rambut rontok :

Ambil lidah buaya yang masih segar lalu kupas dan ambil daging buahnya, gosokkan gel tersebut ke kulit kepala dan seluruh rambut minimal satu jam sebelum keramas.

6. Mengatasi Rambut Berminyak

Rambut berminyak membuat sulit menata rambut sesuai yang kita inginkan. Minyak akan membuat rambut cepat lepek. Produk perawatan rambut yang digunakan terkadang malah membuat minyak di rambut makin berlebih. Fungsi astringent alami pada manfaat aloe vera untuk rambut, dapat mengatasi minyak berlebih. Cara memakainya yaitu bisa dengan menambahkan beberapa titis jus lidah buaya pada sampo ketika akan dikeramas, atau dengan menggosokkan lidah buaya langsung pada akar rambut sampai ke ujung rambut sebelum keramas. Selain lidah buaya, manfaat lemon untuk rambut juga dapat digunakan untuk mengatasi rambut berminyak

7. Merangsang Pertumbuhan Rambut

Salah satu khasiat yang paling penting dari tanaman lidah buaya yaitu untuk mendorong pertumbuhan rambut. Rambut yang tumbuh sehat dan normal sangat penting agar rambut kita tidak mengalami penipisan dini atau kebotakan, juga untuk menggantikan rambut yang rontok dengan pertumbuhan rambut baru. Akar rambut yang seat memungkinkan rambut tumbuh dengan baik.

Caranya:

Tambahkan satu senduk teh minyak zaitun ke dalam gel lidah buaya yang telah dihancurkan, aduk hingga tercampur lalu pakai di kulit kepala dan seluruh rambut sebelum tidur.

Perawatan dengan lidah buaya merupakan perawatan alami yang sangat murah biayanya dan mudah dilakukan, daripada menggunakan bahan kimia terus menerus untuk rambut Anda dengan mencoba bermacam – macam jenis perawatan rambut di salon, ada baiknya sesekali beralih mencari manfaat dari bahan – bahan alami yang ada di seputar lingkungan kita, seperti juga menggunakan manfaat almond untuk rambutmanfaat masker alpukat untuk rambut, dan manfaat pepaya untuk rambut.

Anda Mengalami MASALAH Rambut Dan Kulit Kepala Seperti Di Bawah??

Rambut Gugur Dan Jarang?

 Masalah Kepala Makin Botak?

 Masalah Gatal Kepala?

 Masalah Kelemumur dan berminyak?

 Rambut Kusut Dan Pecah?

 Rambut Beruban?

 Semakin Hari Semakin Botak?

 Masalah Kudis Di Kepala?

 Kulit kepala Tumbuh Jerawat?

 Rambut Berbau?

Kepakaran kami ialah membantu kaum lelaki yang mengalami masalah kurang hensem akibat masalah keguguran rambut atau rambut nipis dan kulit kepala berminyak supaya kembali lebih hensem dan tampan dan bergaya dengan rambut yang lebih lebat dan sihat kesan seawal 11 HARI

Kami telah membantu lebih 1000 org yang mengalami masalah rambut untuk kembali yakin dengan rambut yang lebih lebat..

Testimoni #1

En Joe Dari Sarawak

Setiap hari rambut saya banyak gugur sampai jadi jarang di bahagian pusar kepala. Malu kawan-kawan mengata dan kenyakinan diri tak ada. Selalu stress bila tengok rambut sendiri. Lepas saya menggunakan verra ni dalam 1 botol, anak-anak rambut mula lebat dan rambut banyak tumbuh. Rambut yang dulu nampak kusam dan nipis dah mula lebat dan sihat dengan verra ni.

Testimoni #2

En Amar dari Ipoh

Rambut saya jadi tumbuh tak sekata dan lambat panjang selepas gunting rambut dulu, rambut pun banyak gugur. Selepas saya pakai verra ni dalam 1 botol rambut dah mula tumbuh jadi sekata dan rambut jadi lebat dan cepat panjang. Masalah rambut gugur pun dah tak ada dan rambut dah boleh sikat.

Testimoni #3

En Yunus dari Kedah

Dah lama sebenarnya masalah rambut saya ni. Bila dah makin teruk dan wife pun mula suruh saya cari produk untuk lebatkan balik rambut saya ni. Saya cuba produk verra ni, lepas 10 hari saya pakai saya dah mula nampak anak-anak rambut banyak tumbuh. Memang nampak kesan yang ketara bagi saya. Kawan-kawan mula tanya apa rahsia boleh tumbuh rambut balik.

Hanya Semudah Spray 2 Kali Sehari, Masalah Rambut Gugur, Gatal, Kelemumur & Semua Masalah Rambut/ Kulit Kepala Boleh HILANG Sepantas 7 Hari.

VERRA ADVANCE di formulasikan dengan Kombinasi ARGAN OIL&JOJOBA OIL BERMUTU TINGGI khas untuk membantu masalah rambut dan kulit kepala.

VERRA ADVANCE adalah satu-satunya produk yang ada gabungan tonic dan serum dalam 1 botol yang BERKESAN membantu anda menyelesaikan pelbagai MASALAH RAMBUT.

VERRA ADVANCE dikuatkan lagi dengan VIT C dan VIT E untuk meningkatkan lagi pertumbuhan rambut dan melambatkan proses penuaan pada rambut.

“LANGSUNG TIDAK BERMINYAK & TIDAK MELEKIT”

Diluluskan oleh KKM, diyakini HALAL serta dijamin berkesan.

100% selamat tiada kesan sampingan

100% ramuan herba semulajadi

100% halal

Ada GMP

Ada KKM

============ KAMI BAGI #FREE ============

➡️ EBOOK PENJAGAAN RAMBUT

➡️ FREE SYAMPOO

➡️ FREE GUIDE SAMPAI BERJAYA

➡️ FREE POSTAGE

➡️ MONEY BACK GUARANTEE .

BERMINAT SILA WHATSAP +6019-2208081 / +6013-3334995 ATAU klik terus link ini untuk wasap www.wasap.my/60192208081/VA

Tolong ” SHARE ” untuk kami bantu lebih ramai lagi..

 

 

Share This