Manfaat telur untuk rambut, nyata dari penggunaan putih telur bagi lelaki dan wanita :

1. Putih telur tanpa campuran apa apa

 

Ambil lah 2 buah putih telur lalu gaulkan sampai mengeluarkan buih. jangan diberi campuran apa apa. Gunakan putih telur yang mengental tersebut untuk memijat mijat kulit kepala selama 10 minit kemudian diamkan selama 20 minit. setelah itu keramaslah dengan menggunakan air hangat dan diakhiri dengan bilasan air dingin.

Manfaatnya :

 • Dapat melembabkan rambut dan mencegah helaian rambut daripada mudah rontok yang habis menjalani proses pengeritingan dan pewarnaan selama seminggu.
 • Dapat membuat rambut menjadi halus, lembut dan mudah disisir hingga mempermudah penataan.

 

 

2. Putih telur + Cuka putih

Campurkan putih telur dan  cuka putih kemudian gaul hingga merata. gunakan sebagai crembath rambut selama 10 minit lalu dimkan selama 30 minit kemudian bersihkan dengan menggunakan air panas dan diakhiri dengan air suam biasa.

Manfaatnya:

 • Dapat mempercepat pertumbuhan rambut
 • Agar rambut tumbuh dengan kondisi daan jumlah rambutr yang lebih banyak dan baik

 

3. Putih telur + Tomat tua

Ambil lah beberapa putih telur lalu gaulkan hingga berbuih kemudian maasukkan tomat yang terlebih dahulu diblender. aduklah hingga merata lalu sapu pada rambut dan lakukan pemijatan perlahan selama 10 minit kemudian diamkan selama 20 minit saja. Setelah itu bilas dengan menggunakan air panas lalu akhiri dengan air suam biasa.

Manfaatnya :

 • Dapaat melenyapkan ketombe yang membandel agar tidak datang kembali
 • Dapat mencegah gatal gatal pada kulit kepala
 • Dapat menguarangi minyak yang ada dipewrmukaan kulit kepala
 • Dapat mencegah lepek pada rambut

 

 

4. Putih telur + Minyak Zaitun

Ambillah beberapa putih telur lalu gaulkan sehingga berbuih lalu masukkan minyak zaitun sedikit sahaja kemudian gaulkan sehingga merata. Gunakan untuk pemijatan kulit kepala selama 10 minit lalu diamkan selama  30 minit. Setelah itu bilas dengan menggunakan air panas yang diakhiri dengan air suam biasa.

Manfaatnya :

 • Dapat memperbaiki kondisi akar rambut yang mudah tercabut
 • Dapat mencegah rambut bercabang pada ujungnya
 • Dapat mencegah rambut bercabang

 

5. Putih telur + Susu

Ambilah dua putih telur lalu gaulkan sehingga berbuih kemudian masukkan susu yang secukupnya, gaulkan  ramuan ini sehingga merata, gunakan untuk pemijatan kulit kepala selama 10 minit lalau diamkan selama 30 minit. Setelah itu bilas dengan menggunakan air panas dan bilaslah dengan air suam biasa.

Manfaatnya :

 • Dapat membuat rambut semakin lurus
 • Dapat menghaluskan dan melembutkan rambut
 • Mencegah rambut kering dan kusam
 • Sebagai pelembab alami rambut

 

 

 

 

 

 

Anda Mengalami MASALAH Rambut Dan Kulit Kepala Seperti Di Bawah??

Rambut Gugur Dan Jarang?

 Masalah Kepala Makin Botak?

 Masalah Gatal Kepala?

 Masalah Kelemumur dan berminyak?

 Rambut Kusut Dan Pecah?

 Rambut Beruban?

 Semakin Hari Semakin Botak?

 Masalah Kudis Di Kepala?

 Kulit kepala Tumbuh Jerawat?

 Rambut Berbau?

Kepakaran kami ialah membantu kaum lelaki yang mengalami masalah kurang hensem akibat masalah keguguran rambut atau rambut nipis dan kulit kepala berminyak supaya kembali lebih hensem dan tampan dan bergaya dengan rambut yang lebih lebat dan sihat kesan seawal 11 HARI

Kami telah membantu lebih 1000 org yang mengalami masalah rambut untuk kembali yakin dengan rambut yang lebih lebat..

Testimoni #1

En Joe Dari Sarawak

Setiap hari rambut saya banyak gugur sampai jadi jarang di bahagian pusar kepala. Malu kawan-kawan mengata dan kenyakinan diri tak ada. Selalu stress bila tengok rambut sendiri. Lepas saya menggunakan verra ni dalam 1 botol, anak-anak rambut mula lebat dan rambut banyak tumbuh. Rambut yang dulu nampak kusam dan nipis dah mula lebat dan sihat dengan verra ni.

Testimoni #2

En Amar dari Ipoh

Rambut saya jadi tumbuh tak sekata dan lambat panjang selepas gunting rambut dulu, rambut pun banyak gugur. Selepas saya pakai verra ni dalam 1 botol rambut dah mula tumbuh jadi sekata dan rambut jadi lebat dan cepat panjang. Masalah rambut gugur pun dah tak ada dan rambut dah boleh sikat.

Testimoni #3

En Yunus dari Kedah

Dah lama sebenarnya masalah rambut saya ni. Bila dah makin teruk dan wife pun mula suruh saya cari produk untuk lebatkan balik rambut saya ni. Saya cuba produk verra ni, lepas 10 hari saya pakai saya dah mula nampak anak-anak rambut banyak tumbuh. Memang nampak kesan yang ketara bagi saya. Kawan-kawan mula tanya apa rahsia boleh tumbuh rambut balik.

Hanya Semudah Spray 2 Kali Sehari, Masalah Rambut Gugur, Gatal, Kelemumur & Semua Masalah Rambut/ Kulit Kepala Boleh HILANG Sepantas 7 Hari.

VERRA ADVANCE di formulasikan dengan Kombinasi ARGAN OIL&JOJOBA OIL BERMUTU TINGGI khas untuk membantu masalah rambut dan kulit kepala.

VERRA ADVANCE adalah satu-satunya produk yang ada gabungan tonic dan serum dalam 1 botol yang BERKESAN membantu anda menyelesaikan pelbagai MASALAH RAMBUT.

VERRA ADVANCE dikuatkan lagi dengan VIT C dan VIT E untuk meningkatkan lagi pertumbuhan rambut dan melambatkan proses penuaan pada rambut.

“LANGSUNG TIDAK BERMINYAK & TIDAK MELEKIT”

Diluluskan oleh KKM, diyakini HALAL serta dijamin berkesan.

100% selamat tiada kesan sampingan

100% ramuan herba semulajadi

100% halal

Ada GMP

Ada KKM

============ KAMI BAGI #FREE ============

➡️ EBOOK PENJAGAAN RAMBUT

➡️ FREE SYAMPOO

➡️ FREE GUIDE SAMPAI BERJAYA

➡️ FREE POSTAGE

➡️ MONEY BACK GUARANTEE .

BERMINAT SILA WHATSAP +6019-2208081 / +6013-3334995 ATAU klik terus link ini untuk wasap www.wasap.my/60192208081/VA

Tolong ” SHARE ” untuk kami bantu lebih ramai lagi..

 

 

 

Share This