TIPS PENJAGAAN RAMBUT UNTUK LELAKI YANG BERAMBUT PANJANG

Basuh rambut setiap hari
Tahukah anda bahawa lelaki lebih banyak berpeluh berbanding wanita. Oleh yang demikian, keadaan sedemikian membawa potensi rambut berminyak dan mengeluarkan bau yang kurang menyenangkan. Maka, anda disarankan membasuh rambut setiap hari untuk elak rambut berminyak, berbau dan yang paling penting menghasilkan kelimumur.

Elak gosok rambut basah dengan tuala
Sebaik saja anda membasahkan rambut, elak menggosok rambut basah dengan tuala kerana ia memudahkan rambut bercabang, mudah patah, tidak sihat dan kelihatan kering. Sebaiknya, biarkan rambut kering secara semulajadi dan lap dengan perlahan.

Elak rawatan bahan kimia pada rambut
Alat pelurus rambut bukan saja boleh membuatkan rambut lurus tetapi kering, tampak keras dan rapuh dan sukar untuk mengekalkan rambut yang lembut. Disebabkan itu, kebanyakan lelaki yang mahukan rambut lurus kelihatan kejung kerana pemakain bahan kimia yang keterlaluan.

Lakukan trim setiap enam minggu
Salah satu tip terbaik untuk mengekalkan kesihatan rambut adalah dengan membuang rambut yang telah rosak. Memotong hujung rambut membantu mengelak rambut dari terus bercabang. Jika anda ke salun rambut, minta tukang gunting hanya memotong hujung rambut yang telah rosak. Memotong rambut secara teratur akan membantu pertumbuhan rambut yang baik.

Elak ikat rambut terlalu ketat
Memakai topi yang ketat atau mengikat rambut dengan getah yang kuat akan menyebabkan masalah traction alopecia iaitu kehilangan rambut akibat tertarik akar rambut tanpa sedar ketika mengikat rambut. Untuk elak rambut tercabut, pakailah topi yang tidak terlalu ketat dan ikatlah rambut dengan getah yang lembut dan longgar.

Guna krim pelindung rambut
Pancaran matahari bukan saja boleh merosakkan kulit tetapi boleh merosakkan rambut jika anda terdedah di bawah panahan matahari terlalu lama. Sinar UVA dan UVB boleh merosakkan rambut dan melunturkan warna rambut anda dengan mudah. Oleh itu, bersedialah dengan krim rambut penghadang cahaya.

Pilih syampu dan perapi sesuai
Membasuh rambut tidak memadai jika anda tidak merawat rambut dengan keperluan vitamin. Ketika membasuh rambut, urut rambut anda dengan hujung jari dan bukannya gosok dengan kuku. Jangan lupa peranan perapi dan sebaiknya basuh perapi dengan air sejuk. Penggunaan air panas akan menyebabkan minyak perapi terpisah dari kulit kepala dan tidak dirawat dengan baik.

Biarpun anda tidak pandai menggayakan rambut panjang, sikat ke belakang atau sikat tengah sambil sedikit sentuhan berombak sudah cukup menarik asalkan rambut anda tidak berminyak dan berbau! Itu sudah cukup kacak.

SUSAH KE NAK JAGA RAMBUT PANJANG NI?? TAK SUSAH PUN KALAU ANDA IKUT TIPS DI ATAS DAN SAMBIL PAKAI VERRA ADVANCE TONIC SERUM NI. RAMBUT AKAN LEBIH CEPAT PANJANG DAN HITAM LEBAT.

Kepakaran kami ialah membantu kaum lelaki yang mengalami masalah kurang hensem akibat masalah keguguran rambut atau rambut nipis supaya kembali lebih hensem dan tampan dan bergaya dengan rambut yang lebih lebat kesan seawal 11 HARI

Kami telah membantu lebih 1000 org yang mengalami masalah rambut untuk kembali yakin dengan rambut yang lebih lebat..

============
KAMI BAGI #FREE
============
➡️ EBOOK PENJAGAAN RAMBUT
➡️ FREE SYAMPOO
➡️ FREE GUIDE SAMPAI BERJAYA
➡️ FREE POSTAGE
➡️ MONEY BACK GUARANTEE
.
.
BERMINAT SILA WHATSAP

+6019-2208081 / +6013-3334995

Tolong ” SHARE ” untuk kami bantu lebih ramai lagi..

Share This